Spring naar content

Cursussen & Opleidingen

Wijn is een boeiend product: hoe meer je erover weet, hoe interessanter het wordt. Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden er graag meer over willen weten.
Bij Menheere Wijnatelier is alle kennis en ervaring aanwezig om met veel plezier meer te leren over wijnen. Wij bieden u een gevarieerd aanbod in wijneducatie, van beginnerscursus tot aan de toelating op de Wijnacademie. Alle cursussen/opleidingen sluiten op elkaar aan. Na het volgen van de verschillende opleidingen kunt u afsluiten met landelijk erkende diploma’s. Hieronder vindt u informatie over het aanbod van cursussen en opleidingen bij Menheere Wijnatelier.

Gediplomeerd SDEN* Register Wijndocent

Om het wijnonderwijs in Nederland op een hoger niveau te tillen is het noodzakelijk eisen te stellen aan het beroep wijndocent. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) en het Productschap Wijn hebben daarom gezamenlijk het initiatief genomen om een kwalificatie ‘Register Wijndocent’ te ontwikkelen. Menheere Wijnatelier voldoet aan de eisen en staat met trots ingeschreven in het Register Wijndocenten. Menheere Wijnatelier is bevoegd om de opleidingen SDEN 1, 2 en 3 te geven. Alle opleidingen zijn inclusief proefformulieren, proefwijnen en technische fiches van de desbetreffende wijnen.

(*SDEN staat voor: Stichting Dranken Examens Normering)